Freelancerit

Allerin freelancer-ehdot

Aller otti 24.6.2010 käyttöön uudet freelancereiden toimeksiantoehdot. Allerin tavoitteena oli laatia avoimet ja selkeät ehdot, jossa jokaista freelanceria kohdellaan yhdenmukaisella tavalla ja freen moraalisia oikeuksia kunnioitetaan kaikissa tilanteissa.

Ehtoja käytetään aina, kun Aller tilaa freelancerilta toimituksellista aineistoa: juttuja, valokuvia, grafiikkaa tai muuta Allerin medioissa käytettävää aineistoa.

Ehdot koskevat sekä printti-, verkko-, että mobiilijulkaisuja.

Sopimuksella ei muuteta freelancer-suhteen perusteita. Free on edelleen vapaa ammatinharjoittaja, joka vastaa itse työstään mutta myös eläkkeestään ja kuluistaan. Aller haluaa myös jatkossa tarjota hyviä työtilaisuuksia suomalaisille freelancereilleen ja varmistaa, että yhteistyö on kannattavaa myös muuttuvassa mediaympäristössä.

Aller maksaa freelle korvauksen ja saa sitä vastaan konserninlaajuisen edelleen luovutettavan käyttöoikeuden. Aller saa muunnella aineistoa käyttönsä edellyttämällä tavalla. Osapuolten oikeudet ja vastuut on kirjattu näkyviin. Free-sopimus koostuu yksisivuisesta allekirjoitettavasta sopimuksesta ja siihen liittyvistä yleisistä toimeksiantoehdoista. Sopimus voidaan tehdä kerta- tai jatkuvia toimituksia varten. Tilattu aineisto voidaan määritellä jo sopimuksessa, jatkuvissa tehtävissä se määritellään Allerin ja freen välillä tilauskohtaisesti.

Allerin uudet toimeksiantoehdot ja freelance-sopimuksen malli otetaan käyttöön kaikissa free-tilauksissa 24.6.2010 alkaen. Ne korvaavat kaikki aikaisemmat Allerin käytössä olleet ehdot, mallipohjat, tilauslomakkeet, suositukset ja muut free-sopimuspaperit.

Allerin työsuhteisiin työntekijöihin uudet toimeksiantoehdot eivät vaikuta.

Lataa Costumen freelancer-sopimus tästä (PDF).
Lataa Divaanin freelancer-sopimus tästä (PDF).
Lataa Fitin freelancer-sopimus tästä (PDF).
Lataa Koti ja Keittiön freelancer-sopimus tästä (PDF).
Lataa Olivian freelancer-sopimus tästä (PDF).
Lataa Oma Ajan freelancer-sopimus tästä (PDF).
Lataa Seiskan freelancer-sopimus tästä (PDF).

Avoin freelancer-hakemus 

Etsimme jatkuvasti uusia, lahjakkaita yhteistyökumppaneita freelancer-verkostoomme. Täytä alla oleva lomake ja otamme tarvittaessa sinuun yhteyttä!