Eilen järjestetyssä upeassa Muoto2012-gaalajuhlassa nostettiin suomalaista designia arvoonsa palkitsemalla vuoden onnistumisia muotoilussa.

Eilen Finlandia-talon Veranda salissa järjestetyssä gaalajuhlassa palkittiin Koti ja keittiö -lehden järjestämän Muoto2012-kilpailun voittajat. Muotoilua palkitsemalla järjestäjät haluavat kiinnittää huomiota suomalaisen muotoilun korkeaan tasoon ja tuoda muotoilua lähemmäksi suurta yleisöä. Siksi osan palkittavista valitsi yleisö Koti ja keittiön verkkosivuilla.

”Pidän tärkeänä kilpailun avaamista yleisölle. Se kuvaa hyvin Koti ja keittiö -lehteä. Olimme lähilehti jo ennen kuin siitä tuli trendikästä. Tällä hetkellä Koti ja keittiö on ainoa suomalaisella sisällöllä tehty sisustuslehti, koska uskomme niin vahvasti suomalaiseen työhön brändin rakentamisessa”, sanoo Koti ja keittiö -lehden päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen.    ”Siteeraan Ilkka Suppasta, joka voitti ylivoimaisesti yleisöäänestyksen sisustustuotteitten sarjassa: Hän luonnollisesti arvostaa ammattilaisilta saamiaan palkintoja, mutta yleisön tunnustus vasta arvokas on, sillä yleisöhän tuotteen ostaa.”

Yleisökategorioita oli kolme, valaisin, sisustustuote ja tekstiili. Yleisöäänestyksen sisustus-kategoriassa voitti Ilkka Suppanen Kaasa-sisustustakallaan, valaisin-kategorian Tapio Anttila Tip-valaisimella, ja tekstiilikategorian Anu Leinonen Kaste- ja Lähde-kylpytekstiileillä.

Raadin voittajat näissä kategorioissa olivat sisustustuote: Kupu-palovaroitin, design Harri Koskinen, valaisin: White-valaisinsarja, Ville Kokkonen, tekstiili: Yö metsässä, Saana Sipilä ja Olli Sallinen.

Paras kattaustuote -palkinnon voitti Nathalie Lahdenmäki keramiikka-astiollaan. Raati palkitsi vuoden paras kaluste -sarjassa laadukkaita puuhuonekaluja valmistavan Nikari Oy:n. Vuoden designtekona palkittiin palovaroittimia valmistava Jalo Helsinki.

Vuoden nuori lupaus -palkinnon ja Koti ja keittiö -lehden lahjoittaman 3 000 euron Muoto2012- stipendin vastaanotti muotoilijakaksikko Visa Malinen ja Jussi Takkinen.

Elämäntyö-palkinnon merkittävästä panoksestaan suomalaiseen muotoiluun sai Fiskarsilla pitkän ja hienon uran tehnyt suunnittelijalegenda Olavi Lindén.

Raatiin kuuluivat Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä, Koti ja keittiö-lehden päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, toimitusjohtaja Mikko Kalhama, muotoilija Harri Kalliomäki, maajohtaja Kimmo Knaapila, professori Pirjo Kääriäinen, teollinen muotoilija Hannu Kähönen (Muoto2011-elämäntyöpalkinnon voittaja), tuotesuunnittelujohtaja Mailis Linnola, teollinen muotoilija Viivi Lehto ja muotoilija Anu Penttinen.

Suomalaista designia nähtiin myös gaalaväellä. Päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläisen yllä oli Anu Leinosen suunnittelema pirteän moderni gaalapuku, jonka upeaan mustaan silkkiin oli applikoitu Sami Vullin Finlaysonille suunnittelemaa uutuuskuosi Keisaria. Korvissa Anskilla oli Linda Toyen punaiset korvakorut ja jalassa Minna Parikan Raquel-kengät.

Muoto2012:n järjestäjien toiveissa on lujittaa jo vallitsevaa käsitystä kotimaisen muotoilun korkeasta laadusta ja tuoda esille suomalaisten suunnittelijoiden hämmästyttävän monipuolista design-osaamista.

”Olemme iloisia ja ylpeitä voidessamme saattaa Muoto-palkintojen merkeissä yhteen upean joukon suomalaisen designin taitajia ja puolestapuhujia, niin suunnittelijoita ja tekijöitä kuin valmistajia ja myyjiäkin.  Muoto-palkintojen tavoitteena on ollut yhteisöllisyys ja avoimuus, ja koemme onnistuneemme. Gaalaillan tunnelma oli jälleen vertaansa vailla, juhlava ja mutkaton”, kuvailee Anna-Liisa Hämäläinen.

Kooste Muoto2012 -gaalajuhlasta esitetään AVAlla sunnuntaina 16.9. klo 20.00. Ohjelma uusitaan maanantaina 17.9. klo 13.35 ja sunnuntaina 23.9. kello 16.

Palkitut suunnittelijat ja gaalan tunnelmia esitellään Koti ja keittiön Muoto2012-sivuilla http://www.kotijakeittio.fi/muoto2012/kuvia-ja-videoita

Lisätietoja:
päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, Koti ja keittiö, anna-liisa.hamalainen@aller.fi, puh. 0400 446 490.

 

Raadin ja voittajien haastattelupyynnöt:

viestintäpäällikkö Sanna Tuppurainen, sanna.tuppurainen@aller.fi, puh. 050 443 2285

 


Lue lisää