Kestotilaus- ja laskutussäännöt
Voimassa 28.12.2018 alkaen

1) Tilaus on huoleton kestotilaus, joka jatkuu tilausjakso kerrallaan kulloinkin voimassa olevaan kestotilaushintaan niin pitkään kuin tilaaja haluaa.

2) Tilaukset laskutetaan hyvissä ajoin ennen uuden tilausjakson alkua.

3) Normaali tilaushinta on nähtävissä jokaisessa lehdessä. Ulkomaan tilauksiin lisätään käsittelykulut ja ulkomaan postimaksu. 1.1.2013 lähtien aikakauslehtien arvonlisäverokanta on 10 % EU:n arvonlisäveroalueella lähetettyjen paperilehtien osalta ja 24 % sähköisen palvelun osalta.

4) Tilaajalla on kuluttajasuojalain 6. luvun mukaisesti oikeus peruuttaa etämyynnissä tekemänsä tilaus 14 päivän kuluessa ensimmäisen lehden vastaanottamisesta. Tilaaja voi peruuttaa tilauksen voidaan peruuttaa myös ennen ensimmäisen lehden saapumista. Peruutus tehdään soittamalla Aller Median asiakaspalveluun 075 328 5102 (avoinna ma–pe 08.30–16.00. Puhelun hinta on 8,4 snt/min + pvm/mpm, myös jonotuksen ajan) tai verkossa palaute- ja yhteydenottolomakkeen kautta tai tilaajan Oma Aller -tilin kautta. Tilausta ei voi peruuttaa jättämällä laskun maksamatta.

5) Tilaaja voi irtisanoa kestotilauksen joustavasti milloin vain kestotilauksen käynnistyttyä. Tällöin peruutus astuu voimaan aikaisintaan kuluvan tilausjakson loppuun. Peruutusilmoituksen voi tehdä kirjallisesti, puhelimitse tai sähköisen asiakaspalvelun kautta. Laskun maksamatta jättäminen ei ole peruutus.

6) Maksun viivästyessä Aller Media Oy perii maksumuistutuksista ja viivästyneestä maksusta aiheutuneet kulut ja korot.

7) Jos tilausmaksua ei ole maksettu viimeistään eräpäivänä, Aller Media Oy:llä on oikeus katkaista lehden lähettäminen kunnes lasku on maksettu. Maksamattomina puretuista tilauksista veloitetaan huomautusmaksun lisäksi normaalin tilaushinnan mukainen tilausmaksu siltä ajalta, jonka tilaaja on ehtinyt saada lehteä.

8) Jos tilauksesta maksetaan suurempi summa kuin laskuun on merkitty, liikaa maksettu osuus siirtyy seuraavan tilausjakson hyväksi. Jos tilaaja haluaa liikaa maksamansa summan rahanpalautuksena, Aller Media Oy maksaa sen vähennettynä syntyneillä käsittely- ja pankkikuluilla.

9) Tilaukseen mahdollisesti kuuluva kaupanpäällinen toimitetaan noin kuukauden kuluessa tilausmaksun saapumisesta. Aller Media Oy:lla on oikeus korvata kaupanpäällinen toisella tuotteella, mikäli kysyntä ylittää varattujen tuotteiden määrän. Kaupanpäällisiä ei toimiteta ulkomaille, eikä hakematta jääneitä kaupanpäällisiä lähetetä uudelleen.

10) Tarjoukset koskevat vain uusia kotimaan tilaajia eli talouksia, joissa ei ole ollut valitun lehden tilaajia viimeisen 6 kk:n aikana.

11) Jos tilaat lehden lahjaksi varmistathan, että sinulla on lupa luovuttaa lahjan saajan henkilötietoja Aller Media Oy:lle.

12) Aller Media Oy lähettää lehtien tilaajille tilattuihin tuotteisiin ja palveluihin liittyvää viestintää, myös sähköisesti esimerkiksi tilaajan sähköpostiosoitteeseen. Viestintä on kiinteä osa lehden tilaussopimusta.

13) Aikakauslehdet toimitetaan force majeure (lakko, tuotannolliset häiriöt yms.) -varauksin. Aller Media Oy ei suorita hyvitystä ylivoimaisen esteen takia julkaisematta tai toimittamatta jääneistä lehdistä.

14) Tilaamisen yhteydessä annettuja henkilötietoja voidaan käyttää ja luovuttaa kaikkiin Aller Media Oy:n tietosuojaselosteessa kuvattuihin käyttötarkoituksiin, mukaan lukien suoramarkkinointiin. Tietosuojaseloste on saatavilla: www.aller.fi/tietosuoja. Tietosuojaselosteessa annetaan tietoa tilaajan oikeuksista, kuten suoramarkkinointikiellon tekemisestä.

15) Jos tilaussopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi)